دنیای مد

۹+۱ حقیقت جالب دنیای مد و فشن

همه ما کوکو شانل را میشناسیم و می دانیم که او باعث راه پیدا کردن پیراهن های شیک کوتاه را دنیای مد و فشن شد اما آیا این را هم می دانستید اختراع سگک لباس زیرهای زنانه، اختراع مارک تواین ( Mark Twain ) نویسنده باشد؟ درست است مردی که هاکلبری فین ( Huckleberry Finn ) را وارد دنیای کودکانه ما کرده است همان مردی است که قلاب های لباس و دکمه ها را برای جلیقه ها و لباس های دیگری که نیاز به سگک و قلاب دارند اختراع کرده است. اگر این دانستی برای شما جذاب بود پس در این مقاله با ما همراه باشید تا از ۱۰ حقیقت درباره دنیای مد و فشن که شاید از آن ها خبر نداشته اید مطلع شوید.

حقیقت شماره ۱

ناپلئون بناپارت ( Napoleon Bonaparte ) سهم بزرگی در مد ایفا کرد.

آیا تا بحال به دکمه های روی سر دست کت ها و پالتوهایتان دقت کرده اید؟ تا بحال به این فکر کرده اید چه استفاده ای دارند و یا از کجا بوجود  آمده است؟ در حقیقت این دکمه های سردست کت ها هیچ خاصیتی ندارند. این دکمه ها را ناپلئون بناپارت (  Napoleon Bonaparte  ) به لباس ها و دنیای مد و فشن اضافه کرده است و دلیل آن این بود که ناپلئون از دیدن این که سربازهایش مدام بینی شان را با آستین کت های نظامی و لباس فرمشان پاک می کنند خسته شده بود و فرمان داد تا دکمه های سرد دست کت ها دوخته شود تا مانع از این کار شود.

حقیقت شماره ۲

چترها برای جلوگیری از بارش باران اختراع نشدند.

وسیله لازم و ضروری روزهای بارانی، یعنی چترها در واقع اصلا برای روزهای بارانی طراحی نشده بود قدیمی ترین نمونه چتر پیدا شده مربوط به سال های ۲۱ پیش از میلاد بود که از چتر به عنوان محافظی برای نور خورشید استفاده می شد در واقع کلمه umbrella  از واژه لاتین ” umbra “به معنای سایه یا سایه بان گرفته شده است. پس از آن چتر ها برای استفاده در روز های بارانی وارد دنیای مد و فشن شدند.

حقیقت شماره ۳

کفش های پاشنه بلند مردانه

پاشنه کفش و کفش های پاشنه بلند اصلا برای خانم ها اختراع نشده بود و به زیبایی و جذابیت زنانه ربطی نداشت در حقیقت اختراع شده بود تا مانع از سقوط مردان و سربازان از روی اسب ها شود. تاریخ نشان می دهد که اولین بار کفش های پاشنه بلند را مردان پوشیدند و به دنیای مد و فشن وارد کردند. همچنین برای نگه داشتن پاها در قلاب زین و حفظ تعادل مردان در هنگام کشیدن کمان و تیراندازی طراحی شده بودند. تنها کمی بعد از روی کار آمدن کفش های پاشنه بلند مردانه، این مد و فشن به دنیای زنان راه پیدا کرد.

حقیقت شماره ۴

توتن آخمون ( Tutankhamun ) خط چشم را مد کرد

خط چشم کشیدن تا  اوایل دهه ۱۹۲۰ میلادی اصلا مد نبود و وجود نداشت. دست کم در دنیای مد و فشن به رسمیت شناخته نشده بود. زمانی کشیدن خط چشم آنقدر همگانی و محبوب شد که مقبره فرعون مصری توتن آخمون در سال ۱۹۲۲ کشف شد و پس از آن بود که همه نسبت به فرهنگ مصری و کشیدن خط چشم علاقه نشان دادند.

حقیقت شماره ۵

لوی استاروس ( Levi Strauss ) نام بسیار متفاوت برای شلوار جین داشت

لوی استاروس( Levi Strauss )کسی بود که شلوارهای جین امروزی را به دنیای فشن و مد وارد کرد. اما شلوارهای جینی که امروز به آن ها ” جین ” یا همان ” jeans ” گفته می شود درواقع از کلمه “ Genes ” می آید که کلمه ای برای توصیف لباس ملوانان جنوا در ایتالیا استفاده می شد که شلوار های جین آبی رنگی می پوشیدند. اما لوی استاروس ( Levi Strauss )هنگامی که این شلوارها وارد دنیای مد کرد کلمه ای کاملا متفاوت برای توصیف و نام این لباس ها انتخاب کرد به معنی ” لباس های کمرنگ ” “ waist-high overalls ” نه درواقع کلمه ای که امروز به آن ها می گوییم جین!

بیشتر بخوانید:همه چیز در مورد شلوار جین

 

حقیقت شماره ۶

مد و فشن هنوز هم توسط مردان کنترل می شود.

حتی امروزه کنترل خیلی از خانه های مد و مجلات مد و فشن در دست آقایان است. درست است که در زمانه ای زندگی می کنیم که حقوق زن و مرد تقریبا مساوی شده  است و این که صنعت و دنیای مد و فشن، صنعتی زنانه است اما هنوز هم مجلات مد و خانه ها و فروشگاه های مد معتبر یک مرد را در کنار خود دارند.

حقیقت شماره ۷

 تنها چهارده طراح اصلی ”  هایت فشن  ”  ”  Haute Couture  ” در جهان وجود دارد.

اگرچه امکان دارد که فکر کنید نام بسیاری از طراحان رده بالای مد و فشن باید جز فشن یا همان به اصطلاح فرانسوی Haute Couture  باشند، اما این را به خاطر داشته باشید که به طور رسمی در اتاق سندیکای طراحان در فرانسه فقط ۱۴ طراح هستند که نامشان در رده این کلاس مد و فشن ثبت شده است. یعنی این طراحان به اندازه کافی توانایی و مهارت دارند تا این عنوان را به دست بیاورند. بعضی از خانه های مد در این کلاس عبارتند از: کریستین دیور ( Christian Dior ) ، ژان پل گولتییر ( Jean Paul Gaultier ) و چانل ( Chanel ) ، اما بسیاری از نام های معروف دیگر، از جمله جورجیو آرمانی ( Giorgio Armani ) ، در میان این ۱۴ اسم وجود ندارد.

بیشتر بخوانید:دیور برند لوکس جهانی

 

حقیقت شماره ۸

لباس زیرهای بندی توسط شهردار نیویورک اخترع شد.

خب در حقیقت نمی توان نام این را اختراع گذاشت زیرا شواهدی از پوشیدن و استفاده از این نوع لباس های بندی توسط قبایل آفریقایی وجود دارد. اما زمانی این لباس زیرهای ظریف وارد دنیای مد و فشن شدند که شهردار نیویورک فیورلا هنری لا گودریا ( Fiorello Henry La Guardia ) از رقصندگان جشن های رسمی در سطح شهر نیویورک خواست که در زمان رقص از این لباس زیرها استفاده کنند. این اتفاق در سال ۱۹۳۹ در دنیا غوغا به پا کرد و بعد از آن این لباس ها در میان زنان بسیار محبوب شد.

حقیقت شماره ۹

 خودرو و تاثیر آن در مد

امکان دارد فکر کنید که خودرو ها و دنیای فشن و مد هیچ ارتباطی به هم ندارند یا اینکه دامن های کوتاه امروزی به تغییر نگرش مردم نسبت به پوشش وارد دنیای فشن و مد شده اند اما در واقع خودرو ها بودند که باعث کوتاه شدن دامن ها شدند، یکی از جذابترین حقایق جالب درباره دنیای فشن و مد این مورد می باشد  که در واقع اولین دامن های کوتاه برای زنان طراحی شدند تا در هنگام پیاده و سوار شدن از ماشین ها راحت تر باشند .

حقیقت شماره ۱۰

چه میزان از عمرتان را صرف لباس کرده اید.

اگر دوست پسر و یا همسرتان دائما شکایت می کند که شما بیش از اندازه  پول خرج لباس می کنید و یا زیادی وقت برای لباس خریدن و آماده شدن می گذارید بهتر است قبل از سر و صدا کردن و شروع یک بحث جانانه کمی صبر کنید و این مطلب را بخوانید، شاید حق با او باشد. به طور متوسط هر زن آمریکایی چیزی حدود ۱۲۵۰۰۰ دلار را صرف خرید بیش از ۳۰۰۰ تکه لباس می کند. پس اگر کمی دقت کنید می بینید که شاید حق با او باشد. اما اگر کمی زیاده روی کرد می توانید به او یادآوری کنید که هزینه لباس های یک خانم از سال ۱۹۹۲ به بعد کاهش چشم گیری داشته پس زیاد غر نزنند و اجازه دهد شما با آرامش کارتان را بکنید.

منبع: بیوتی اند تیپز

برچسب ها

نوشته های مشابه

بستن